Spoločnosť acit sa zaoberá distribúciou komodít pre potravinásky priemysel. Špecializujeme sa na oblasť výroby nealkoholických nápojov, spracovanie hrozna a výrobu vína a destilátov. V našom portfóliu sa nachádzajú komodity pre konzervárenský či cukrovarenský priemysel, ako aj pre oblasť výživových doplnkov či farmaceutický priemysel.
•
Organizujeme prvé semináre v spolupráci s výrobcami enologických prípravkov fy. Laffort a IOC Champagne.
Spoločnosť Wine Centrum sa stáva naším partnerom v oblasti enologického poradenstva
Začíname spolupracovať s rakúskou spoločnosťou Gruenewald najmä v sortimente zeleninových koncentrátov a pyré
V oblasti dodávok rumu vytvárame parterstvo so spoločnosťou E.A.Scheer
Rozširujeme portfólio o ovocné koncentráty od spoločnosti IPRONA (Taliansko)
Do nášho portfólia pribúdajú produkty ďalších talianských spoločností Silcompa a Roner, ktoré pôsobia v oblasti liehovarníctva a výroby ovocných destilátov
Spolupráca so spoločnosťou Vinný dům, ktorá pôsobí v oblasti vinárstva a dodáva enologické prípravky pre vinárov
Rozvíjame partnerstvo s ďalšou talianskou spoločnosťou BAGNARESE vyrábajúcou hroznové koncentráty, mušty a prírodné antokyaníny
Začiatok spolupráce s talianskou firmou Bonollo, orientujeme sa na produkty kyselina vínna, vínny destilát a grappa
postupne začína spolupráca so spoločnosťou Rigest Trading Ltd (Veľká Británia)
Založenie živnosti Ing.Peter Michalík C & T. Neskôr nadviazanie spolupráce s Aktiva Kaznějov (Česká republika), následné zastúpenie na Slovensku
Až do roku 1996 – vývoj technológií fermentačných výrob potravinárskych aditív (najmä organických kyselín a enzýmov)
na Slovenskej technickej univerzite, Chemicko-technologcká faktulta, odbor Kvasná chémia a bioinžinierstvo